Our company produces natural fermented wines, with only indigenous yeasts, unrefined, coming from vineyards cultivated with the biodynamic method, as well as vegetables and cereals; and in order to achieve a full-cycle farm, we also breed Mora Romagnola pigs, and we have two sheep, wich goes around.
We have decided to join winemakers with the same philosophy we have, to share with them organization and storage, that are often very costly. From this collaboration was born Co.Vi.Bio (Consortium of Biodynamic Vineyards). Co.Vi.Bio’s partners have a shared catalog, warehouse and management, because we believe that synergy can be positive and stimulating for everyone.
Prodotti
Pignoletto 100% dalla nostra migliore vigna, raccolto a piena maturazione ed esclusivamente a mano in piccole cassette. Fermentazione spontanea in grandi botti di Allier dove poi affina per 9 mesi sulle proprie fecce (batonnage). In quest'annata (2019) ci è venuto molto più diverso: in particolare di colore… quindi Rancid sia!
Pignoletto 100% from our best vineyard, harvested when fully ripe and exclusively by hand in small boxes. Spontaneous fermentation in large barrels of Allier where it then ages for 9 months on its lees. The vintage 2019 comes out quite different than usual, so we called it Rancid!
Annata 2020
Base di Pignoletto fermentata coi suoi lieviti indigeni in cemento o acciaio, senza chiarifiche o filtrazioni. Il vino viene imbottigliato con i suoi lieviti e residuo zuccherino. In primavera la fermentazione riprende producendo l'effervescenza (metodo ancestrale).
La fermentazione in bottiglia di questa annata è caratterizzata da una bolla leggera, con caratteristiche diverse da quelle abituali, perciò abbiamo deciso di caratterizzarla.
Non viene fatta sboccattura, quindi il vino si presenta leggermente torbido.
Vintage 2020
Grechetto Gentile (native grape historically known in Bologna hills as Pignoletto), spontaneously fermented with its indigenous yeasts in concrete, without any clarification and filtration.
The wine is bottled with some residual sugar, so, with the arrival of the Spring, the fermentation takes place again, according to the Ancestral method. In this vintage it's characterized by a light bubble, so we decided to feature it with the italian word used for this kind of sparklig wines: vivace.
RICICLA!/RECYCLE!
bottiglia vetro trasparente glass - trasparent | GL70 | vetro glass |
tappo corona crown cap | C/FE91 | acciaio steel |
capsula capsule | C/PVC 90 | plastica plastic |
Posca Bianca
Vino perpetuo
Frutto di colmature pressochè mensili con vino più giovane di una vasca perpetua iniziata nel 2008 per la versione rossa e 2011 per quella bianca, armonia di varie annate.
La sintesi del nostro terroir per un vino in continua evoluzione, ottenuto da fermentazioni spontanee, senza chiarifiche né filtrazioni.
Posca is the result of monthly colmature of a perpetual vat, started in 2008 for the red version and 2011 for the white one, with a younger wine, harmony of various vintages.
The synthesis of our terroir for a constantly evolving wine, obtained from spontaneous fermentation, without clarification or filtration.
Also available in a 10 liter bag-in-box ... your everyday glass of biodynamic wine.

Ricicla!/Recycle!
bottiglia - colore foglia morta glass bottle - brown | GL72 | vetro glass |
tappo vetro - trasparente glass closure | GL70 | vetro glass |
anello tenuta tappo o-ring | LDPE 4 | plastica plastic |
capsula capsule | C/ALU 90 | alluminio cans |
Base di Grechetto Gentile (Pignoletto) fermentata coi suoi lieviti indigeni in cemento o acciaio, senza chiarifiche o filtrazioni. Il vino viene imbottigliato con i suoi lieviti e residuo zuccherino. In primavera la fermentazione riprende producendo l'effervescenza (metodo ancestrale).
Non viene fatta sboccattura, quindi il vino si presenta leggermente torbido.
Grechetto Gentile (native grape historically known in Bologna hills as Pignoletto), spontaneously fermented with its indigenous yeasts in concrete, without any clarification and filtration.
The wine is bottled with some residual sugar, so, with the arrival of the Spring, the fermentation takes place again, according to the Ancestral method.
Ricicla!/Recycle!
bottiglia vetro trasparente glass - trasparent | GL70 | vetro glass |
tappo corona crown cap | C/FE91 | acciaio steel |
capsula capsule | C/PVC 90 | plastica plastic |
Pignoletto 100% dalla nostra migliore vigna, raccolto a piena maturazione ed esclusivamente a mano in piccole cassette. Fermentazione spontanea in grandi botti di Allier dove poi affina per 9 mesi sulle proprie fecce (batonnage). Arriva in bottiglia senza mai subire chiarifiche o filtrazioni, e vi riposa per almeno altri 6 mesi.
Pignoletto 100% from our best vineyard, harvested when fully ripe and exclusively by hand in small boxes. Spontaneous fermentation in large barrels of Allier where it then ages for 9 months on its lees (batonnage). No clarified or filtered, aged for at least another 6 months in the bottle.
Ricicla! / Recycle!
bottiglia vetro - colore foglia morta glass bottle - brown | GL72 | vetro glass |
tappo sughero cork | FOR51 | raccolta dedicata |
capsula capsule | C/ALU 90 | alluminio cans |
Pignoletto 100% dalla nostra migliore vigna, raccolto a piena maturazione ed esclusivamente a mano in piccole cassette. Fermentazione spontanea in grandi botti di Allier dove poi affina per 9 mesi sulle proprie fecce (batonnage). In quest'annata (2019) ci è venuto molto più diverso: in particolare di colore… quindi Rancid sia!
Pignoletto 100% from our best vineyard, harvested when fully ripe and exclusively by hand in small boxes. Spontaneous fermentation in large barrels of Allier where it then ages for 9 months on its lees. The vintage 2019 comes out quite different than usual, so we called it Rancid!
Annata 2020
Base di Pignoletto fermentata coi suoi lieviti indigeni in cemento o acciaio, senza chiarifiche o filtrazioni. Il vino viene imbottigliato con i suoi lieviti e residuo zuccherino. In primavera la fermentazione riprende producendo l'effervescenza (metodo ancestrale).
La fermentazione in bottiglia di questa annata è caratterizzata da una bolla leggera, con caratteristiche diverse da quelle abituali, perciò abbiamo deciso di caratterizzarla.
Non viene fatta sboccattura, quindi il vino si presenta leggermente torbido.
Vintage 2020
Grechetto Gentile (native grape historically known in Bologna hills as Pignoletto), spontaneously fermented with its indigenous yeasts in concrete, without any clarification and filtration.
The wine is bottled with some residual sugar, so, with the arrival of the Spring, the fermentation takes place again, according to the Ancestral method. In this vintage it's characterized by a light bubble, so we decided to feature it with the italian word used for this kind of sparklig wines: vivace.
RICICLA!/RECYCLE!
bottiglia vetro trasparente glass - trasparent | GL70 | vetro glass |
tappo corona crown cap | C/FE91 | acciaio steel |
capsula capsule | C/PVC 90 | plastica plastic |